מבשלים מכל הלב
חניכי עמותת עמיח"י, המספקת שירותים מגוונים לילדים ולמבוגרים עם פיגור שכלי, השתתפו בסדנת בישול ים-תיכונית שהועברה בהתנדבות על-ידי השף אבי ברקו
הגדל

במסגרת הסדנא לימד השף ברקו את החניכים אודות האוכל הים-תיכוני, וכיצד ניתן להכינו בפשטות ובקלילות.
כמו כן ליווה השאת החניכים בכל שלב בהכנת האוכל, ולימד אותם צורות בישול שונות ומגוונות. החניכים התנסו בהכנת מטעמים כגון: פלאפל, פיתות, טחינה וסלטים שונים, ואף הכינו מתכונים על-פי טעמם האישי.
בסיום הסדנא התכנסו כל המשתתפים לסעודה חגיגית, בה הציגו החניכים את המאכלים הרבים שהכינו, ואף טעמו מהמנות אחד של השני.

קרן שושן, מנכ"ל עמותת עמיח"י, אומרת: "הסדנא של השף אבי ברקו היא דוגמא ומודל להירתמות הקהילה ולהתנדבות בעלת משמעות, המסייעת לחניכי העמותה לפתח עצמאות וכישורים אישיים גם בימים של משבר כלכלי והעדר משאבים.
החניכים נהנו מאווירה נעימה שכללה שיתוף פעולה הדדי בין כל המשתתפים, והדבר הפך לאירוע מגבש, מהנה ומאתגר עבורם".

עמותת עמיח"י מספקת מגוון שירותים לילדים, לנוער ולמבוגרים עם נכויות התפתחותיות באזור השרון, מתוך אמונה שלכל אדם הזכות להיות חבר מלא ושווה זכויות בקהילה.
העמותה מאמינה שלהתנדבות מקום מרכזי בחוסנה של החברה והקהילה, ומקום מרכזי בשיפור איכות חייו של הפרט. כמו כן, מאמינה כי לכל אדם ישנה היכולת לחלוק מכוחותיו ויכולותיו ובכך לתרום לסביבתו.
המתנדבים של עמותת עמיח"י מהווים חלק אינטגרלי ממערך אספקת השירותים של העמותה. בזכותם יכולה העמותה להעשיר ולגוון את הפעילויות הניתנות לילדים, לנוער ולמבוגרים עם נכויות התפתחותיות. אפשרויות ההתנדבות בעמותה מגוונות, ופותחות צוהר בפני המתנדב למורכבות עולמם של אנשים עם מוגבלויות.

נלקח מ"אכול ושאטו"

 

עבור לתוכן העמוד